Update Nieuws Coronavirus en Kinderopvang

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug!

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de gastouder kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten.

 

Ouders kunnen met een gerust hart de facturen door blijven betalen en worden hierdoor niet financieel benadeeld. Het recht op kinderopvangtoeslag blijft hiermee doorlopen. De inkomensafhankelijke bijdrage wordt door de belastingdienst overgemaakt aan de kinderopvangorganisaties en deze storten het verschil terug aan de ouders over de periode 16 maart t/m 6 april. Mocht de situatie onverhoopt langer aanhouden, dan kan deze mogelijkheid bijvoorbeeld met enkele weken verlengd worden.

 

Blijft u dus de gehele facturen betalen zoals u dat altijd doet!

  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft dus in principe geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten, tenzij uw inkomen wijzigt. Geef dit dan wel door aan de Belastingdienst!

 

Voor meer informatie zie: Rijksoverheid Kinderopvang